Gedenken in natuursteen
Grafsteen Urnstenen Gedenksteen Accessoires

Uw dierbare op een respectvolle manier gedenken. Een mooie gedenksteen, of urn-plaat of sier-urn is een teken van liefde. Een herinnering aan uw dierbare.

De manier waarop wij overledenen gedenken heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld, maar nog steeds wordt de nagedachtenis aan een dierbare in natuursteen vormgegeven. Dit waardige en duurzame natuurproduct laat zich goed verwerken naar uw persoonlijke wensen. Iedereen wil immers gedenken op zijn eigen manier. Soms in combinatie met andere materialen, zoals glas, brons en RVS. Omdat wij zelf produceren is bijna alles mogelijk.

Van harte welkom

U heeft vast veel post ontvangen met informatie over (urn)-gedenkstenen. Wij hebben hierin een bewuste keuze gemaakt en doen dit niet. Wij sturen alleen informatie als daar om gevraagd wordt, via u of de uitvaartverzorger. Uiteraard bent u van harte welkom, als u daar aan toe bent.

Wij hebben een prachtige sfeervolle showroom. Daarin staan circa 65 monumenten opgesteld. Van een ruwe kei, kunstwerk tot strak vormgegeven gedenkstenen.

Voor ieder bedrag is iets moois te creeren. De verscheidenheid is groot. Bij ons krijgt u een goede indruk om op een passende manier uw dierbare te gedenken in een blijvende herinnering.

................................................................................................................................

Persoonlijk contact

In onze showroom kunt u rustig rondkijken en een kopje koffie of thee drinken. Ben u niet in staat om bij ons te komen, dan is het mogelijk om bij u thuis een afspraak te maken. Wij laten dan een uitgebreid boek achter met eventueel wat monstertjes van het materiaal. Soms is de stap naar onze showrrom nog groot, een boek bij u thuis kan dan heel oriënterend werken.

Indien een schets is gemaakt en een tekst samengesteld is, ontvangt u van ons een offerte. De kosten voor een compleet grafmonument (staande letterplaat met tekst, een voetstuk, liggende banden met hierop een afdekplaat) liggen tussen de € 2000 en € 2500 inclusief plaatsing en BTW. Natuurlijk kan er ook iets moois voor minder, of meer gerealiseerd worden. De offerte bevat een prijsopgaaf, een schaaltekening van het grafmonument met daarop de maatvoering en 1 of meerdere tekstvoorbeelden zoals de tekst op de letterplaat gemaakt zou kunnen worden.

Alle bovenstaande werkzaamheden zijn vrijblijvend, pas als u duidelijk aangeeft dat het monument gemaakt kan worden, is dat opdracht. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens het maken van de grafsteen nog eens bij ons te komen kijken.

Levering en garantie

Wij leveren binnen 4 weken en geven 15 jaar garantie. Daarnaast krijgt u 5 jaar garantie op de tekst en inscripties en 1 jaar garantie op het verzakken van het monument. Verzekering Onze leveringen kunnen voorzien worden van een verzekering ter dekking van de kosten, voorvloeiend uit stormschade of vandalisme.

Catalogus

U weet nog niet precies wat u wilt? Dan kunt u, voordat u bij ons komt, inspiratie opdoen op onze pagina voor gedenkstenen. Er is veel mogelijk. Op deze pagina laten we u een greep uit onze bijzondere stenen zien. Klik hier.

 

 

 
 
Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde. 
Het water gaat er anders dan voorheen. 
De stroom van een rivier hou je niet tegen. 
Het water vindt er altijd een weg omheen. 
Misschien eens gevuld van sneeuw en regen, 
neemt de rivier mijn kiezel met zich mee. 
Om hem dan glad en rond gesleten, 
te laten rusten in de luwte van de zee. 


Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde. 
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten, 
ik leverde 't bewijs van mijn bestaan. 
Omdat, door het verleggen van die ene steen, 
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan. 


Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde. 
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten, 
ik leverde 't bewijs van mijn bestaan. 
Omdat, door het verleggen van die ene steen, 
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan. 
Bron: Bram Vermeulen 
 
 

Vakwerk

Een groot scala aan grafmonumenten staat opgesteld in onze uitgebreide showroom. Er staan complete grafmonumenten met een staand gedeelte en liggende banden, maar ook ruwe stenen en kunstwerken. En natuurlijk zijn er ook vele andere materialen toe te passen als grafmonument. Denk daarbij maar eens aan roestvast staal of glas, gecombineerd met graniet.

Grafwerk

Er wordt onderscheid gemaakt tussen familiegraven en algemene graven. Een familiegraf is bestemd voor 1 of meerdere personen uit 1 familie. Een grafmonument op een familiegraf bestaat uit een tekstplaat op een voetstuk met aangesloten omranding. Een algemeen graf is bestemd voor 2 of 3 personen uit verschillende families. Een grafmonument op een algemeen graf bestaat uit een tekstplaat op een voetstuk of een liggende tekstplaat.

Urn

Na een crematie wordt, na enige tijd, de asbus vrijgegeven. De as kan verstrooid worden, maar tegenwoordig is er ook veel mogelijk op het gebied van manieren van gedenken;

De urn kan in een mooie sierurn gezet worden;

- De urn kan in een urnmuur op de begraafplaats gezet worden. Voor de nis komt een granieten plaat voorzien van tekst;

- De urn kan in een urnenzuil gezet worden met daar bovenop een tekstplaat;

- De urn kan begraven worden in een urngraf. Een klein betonnen keldertje in de grond, met daar bovenop een klein, schuin zerkje met tekst;

- Ook kan de urn bijgezet worden in een traditioneel familiegraf.

 

Harder Natuursteen / Zuiderwijzend 1 / 1616 LH Hoogkarspel / (0228) 56 35 07 / info@hardernatuursteen.nl

Terug naar Homepagina